Bifteky s tatarskou omáčkou – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 600 g svíčkové
- sůl
- mletý pepř
- olej
- tatarska omáčka
Jak na to:
Odleželou svíčkovou opláchneme, osušíme utěrkou, odblaníme, nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Plátky upravíme do původního tvaru, potřeme olejem a necháme chvíli v chladničce nakřehnout. Před podáním vložíme bifteky na rošt pod rozehřátý gril a grilujeme po každé straně pět minut. Bifteky přeložíme na nahřáté talíře, pokapeme šťávou, která odkapala na podloženou misku, osolíme, opepříme a podáme s tatarskou omáčkou a se smaženými bramborovými hranolky. Bifteky můžeme podat i s jinou studenou omáčkou, s ochuceným máslem, s dušenou zeleninou nebo s čerstvě připravenými sázenými vejci.