Palírna Bohdaneč

bohdanecska_palirna

Bohdanečská Palírna nyní zažívá největší nápor. Doba kvašení je u konce a milovníci pálenky se již nemohou dočkat svých vlastních destilátů. Mezi letošní novinky patří i výroba moštů.

Bohdanečská palírna byla založena v roce 2001 a nedávno oslavila své desetileté výročí. Kromě pálenky se palírna zaměřuje také na moštování, které se stalo letošním hitem a přilákalo mnoho milovníků tohoto jedinečného vitamínového moku.

Moštování

Z přineseného ovoce v Bohdanečské palírně zákazníkům vylisují mošt na počkání. Při větším množství ovoce se může přistoupit k úpravě formou pasterizace a následnému uchování moštu v pětilitrových nádobkách. Takto vyrobený přírodní jablečný nebo hruškový mošt je možné zakoupit přímo v nově otevřené prodejně v Bohdanči. Zde je i široký výběr pálenek z vlastní produkce, medu, medoviny nebo uzených pstruhů.

dsc-1675-1324546469-8662623
Palírna Bohdaneč.

Nejvíce se ale v palírně věnují právě pálenkám. A jsou v tom doopravdy profesionálové, přece jenom se výrobě věnují již deset let. Při výrobě se zpracovává pouze kvalitní, zdravé a zralé ovoce. To se následně zpracuje a nechá určitou dobu kvasit. Po vykvašení se přistupuje k samotnému pálení. A nejdůležitější část procesu? Staření. Během tohoto procesu se v pálence vytříbí jedinečné chuťové a aromatické vlastnosti. 

K vypalování se v palírně používá nově osazený plynový kotel. Při výrobním procesu se tak skloubí pokročilá technologie pálení a tradiční řízené kvašení, což je společně s neustálou snahou o poznávání nových trendů zárukou nejvyšší kvality.

Hitem letošních Vánoc jsou kromě pálenky dárkové poukázky na rybaření. Společnost jako svoji další službu totiž nabízí možnost sportovního a rekreačního rybaření na vlastních rybnících. Celkem se jedná o sedm revírů na Kutnohorsku. Poukaz je vhodný pro všechny.