Fazolovo – smetanová omáčka – nejlepší recept

Close

  • 30 g hladká mouka
  • 500 g zelené fazolky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sádla
  • 1 kelímek smetana na vaření

podle chuti ocet, pepř a sůl

Postup:

  1. Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 – 3 cm. 
  2. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
  3. Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. 
  4. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily.
  5. Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.