Fazolovo – smetanová omáčka – nejlepší recept
- 30 g hladká mouka
- 500 g zelené fazolky
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sádla
- 1 kelímek smetana na vaření
podle chuti ocet, pepř a sůl
Postup:
- Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 – 3 cm.
- Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
- Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky.
- Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily.
- Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.