Guláš z kuřecích krků – nejlepší recept
Close Suroviny:
- cca 500 g kuřecích krků
- 4 stroužky česneku
- 3 větší cibule
- 200 ml rajčata loupaná pasírovaná
nebo 100 ml rajský protlak (v obou případech používám výrobky Giana) - sůl
- kmín
- majoránka
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- olej
Postup:
- Omyté krky osolíme a opepříme.
- Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na oleji pomalu do hnědozlata.
- Poté přidáme krky a po všech stranách osmahneme.
- Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika) a přidáme pasírovaná rajčata či protlak.
- Kuřecí krky necháme podusit. Až jsou krky poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.
Guláš z kuřecích krků podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.