Houska / bulka – nejlepší recept

Domácí houska je základem mnoha chutných jídel a také příležitostí pro vaše kulinářské dovednosti. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno a s láskou připravit vlastní chlebovou housku. Vaše kuchyně bude provoněna vůní čerstvého pečiva, ať už si ji budete krájet na plátek s máslem, připravovat sendviče, nebo doplňovat ji k vašim oblíbeným polévkám.
Chléb je jednou z nejdůležitějších potravin v našem jídelníčku, a domácí houska je tou nejlepší volbou. Nejen, že si tak můžete být jisti, co obsahuje, ale také si užijete výjimečnou chuť a čerstvost.
Připravit domácí housku je překvapivě snadné, i když může vypadat jako složitý úkol. V tomto receptu se dozvíte, jak vykouzlit výbornou, šťavnatou housku, kterou si budete chtít dopřát každý den. Pusťme se do pečení a vytvořme společně něco, co spojí celou rodinu u stolu. Housku můžete podávat třeba s jednoduchou krabí pomazánkou nebo s česnekovou pomazánkou.
Suroviny:
- 500 g hladká mouka
- 1/2 kostky droždí
- 275 ml vlažné vody nebo mléka
- 55 g sádla
- 2 lžičky soli
Postup:
- Nasypejte mouku do mísy, uprostřed udělejte důlek, nadrobte droždí, zalijte trochou vody a zahrňte cca 2 lžícemi mouky.
- Po 20 min (v teple) vypracujte těsto, dolijte zbytkem vody a přidejte sádlo.
- Cca hodinu nechat kynout (dvojnásobný objem).
- Vytvarujte bulky (asi 14 kusů), nechte na teple 20 min a pak 10 min ve vyhřáté troubě na 230 °C péct.
Čerstvý chléb má jedinečnou vůni a chuť, kterou je těžké porovnat s tím, co najdete v obchodě. Můžete si být jisti, že vaše houska neobsahuje žádné konzervanty nebo umělá barviva, a že ji můžete podávat svým blízkým s klidným svědomím.
Ať už si ji krájíte na plátek s máslem nebo ji používáte jako základ pro vytvoření sendvičů, tato domácí houska bude vždy tou správnou volbou.