Karbanátky z čočky – nejlepší recept
Čočka se dá připravovat na mnoho způsobů, včetně placiček a karbanátku. Karbanátek se hodí k bramborám nebo ho lze použít jako vegetariánskou verzi masa do burgeru.
Níže člověk najde recept, jak připravit karbanátek z čočky.
Suroviny:
- 1 hrnek čočky (je lepší červená čočka, ale není to nutné, výborné karbanátky jsou i s klasickou čočkou)
- 1 ks mrkev nastrouhanou na hrubo
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku (prolisovat)
- 2 velce
- 2 PL celozrnné špaldové mouky
- 1 hrnek rozdrcených kukuřičných lupínků
- 1/2 hrnku rozdrcených ovesných vloček
- 1 KL kari
- 1 KL soli
- 1 KL pepře
- trochu majoránky
- olej
Postup:
- Čočku necháme uvařit v osolené vodě do měkka, vodu slijeme a dáme do mísy.
- Přidáme na drobno nakrájenou, odrestovanou cibuli.
- Přidáme i ostatní ingredience a důkladně těsto prohněteme.
- Tvoříme karbanátky, které dáváme na předem připravený plech, kde jsme daly pečící papír (je možné karbanátky ještě obalovat např. v kukuřičných lupínkách).
- Dáme péct do trouby na cca 30 minut na 200 °C. Záleží na druhu trouby.
- Ideální přílohou jsou šťouchané brambory, nebo klasický vařený brambor přelitý máslem a posypaný pažitkou.