Kuřecí kari rizoto – nejlepší recept

pro 4 porce:

  • ½ většího kuřete
  • 300 g rýže
  • 1 cibule
  • 60 g másla
  • 50 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • koření kari
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • 2 půlky kompotovaných broskví nebo 2 kolečka kompotovaného ananasu

Jak na to:

Očištěnou, osolenou půlku kuřete vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Rýži přebereme, třikrát propláchneme vařící vodou, potom třikrát studenou vodou a necháme okapat. Zalijeme ji horkou vodou (na šálek rýže jeden a půl šálku tekutiny), přidáme kousek másla a sůl a dusíme na mírném ohni doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kostičky. Přebrané rozinky spaříme vařící vodou, necháme okapat, mandle vložíme do vařící vody, po půl minutě je vyjmeme a oloupáme. Na zbytku másla zpěníme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, koření kari a mandle, přidáme maso, strouhaný muškátový oříšek a osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a krátce prohřejeme. Rizoto vtlačíme postupně do větší naběračky, vypláchnuté studenou vodou, vyklopíme na talíře a ozdobíme plátky dobře okapaných broskví (nebo výsečemi ananasu). Podáváme s kompotem.

(2 4,50