Kuřecí kari rizoto – nejlepší recept
pro 4 porce:
- ½ většího kuřete
- 300 g rýže
- 1 cibule
- 60 g másla
- 50 g mandlí
- 30 g rozinek
- koření kari
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- 2 půlky kompotovaných broskví nebo 2 kolečka kompotovaného ananasu
Jak na to:
Očištěnou, osolenou půlku kuřete vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Rýži přebereme, třikrát propláchneme vařící vodou, potom třikrát studenou vodou a necháme okapat. Zalijeme ji horkou vodou (na šálek rýže jeden a půl šálku tekutiny), přidáme kousek másla a sůl a dusíme na mírném ohni doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kostičky. Přebrané rozinky spaříme vařící vodou, necháme okapat, mandle vložíme do vařící vody, po půl minutě je vyjmeme a oloupáme. Na zbytku másla zpěníme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, koření kari a mandle, přidáme maso, strouhaný muškátový oříšek a osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a krátce prohřejeme. Rizoto vtlačíme postupně do větší naběračky, vypláchnuté studenou vodou, vyklopíme na talíře a ozdobíme plátky dobře okapaných broskví (nebo výsečemi ananasu). Podáváme s kompotem.
(2 4,50