Luxusní pečená švestková povidla – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 3 kg vypeckovaných švestek
  • 750 g cukr krystal
  • 1 KL skořice
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • 3 PL rumu (tuzemák)

Postup:

  1. Vypeckované švestky dáme na vysoký plech.
  2. Vložíme do trouby a pečeme na 230-250 °C cca 30 minut.
  3. Vytáhneme z trouby, zasypeme cukrem a vložíme zpět do trouby, kde dopékáme dalších 30 minut.
  4. Pak dáme obsah z plechu do hrnce, přidáme skořici, hřebíček, rum a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
  5. Plníme do omytých, čistých sklenic a uzavíráme vyvařenými a následně do sucha otřenými víčky.
  6. Otočíme dnem vzhůru a necháme cca 10 minut.

Pozn.: já ještě dávám do zavařovacího hrnce na cca 70-80°C na 20 minut, pak teprve otáčím víčkem vzhůru.