Luxusní pečená švestková povidla – nejlepší recept
Suroviny:
- 3 kg vypeckovaných švestek
- 750 g cukr krystal
- 1 KL skořice
- 4 rozdrcené hřebíčky
- 3 PL rumu (tuzemák)
Postup:
- Vypeckované švestky dáme na vysoký plech.
- Vložíme do trouby a pečeme na 230-250 °C cca 30 minut.
- Vytáhneme z trouby, zasypeme cukrem a vložíme zpět do trouby, kde dopékáme dalších 30 minut.
- Pak dáme obsah z plechu do hrnce, přidáme skořici, hřebíček, rum a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
- Plníme do omytých, čistých sklenic a uzavíráme vyvařenými a následně do sucha otřenými víčky.
- Otočíme dnem vzhůru a necháme cca 10 minut.
Pozn.: já ještě dávám do zavařovacího hrnce na cca 70-80°C na 20 minut, pak teprve otáčím víčkem vzhůru.