Omeleta se zeleninou – nejlepší recept

Pro 6–8 osob

  • 2 cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 červené papriky
  • 500 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • 1 dl oleje
  • 12 vajec
  • sůl
  • mletý pepř
  • 200 g klobásy

Jak na to:

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájíme na kolečka. Rajčata pokrájíme na silnější kolečka (můžeme je i oloupat) a česnek prolisujeme. Na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou zeleninu, kterou dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Část čerstvé zeleniny necháme na ozdobení. Dusíme na slabém plameni asi 15 minut. Vejce rozšleháme vidličkou a na části udušené zeleniny postupně pečeme jednotlivé omelety. Dáváme pozor, abychom je příliš neupekli, aby si zachovali pěknou zlatistou barvu. Upečené omelety vyklopíme na mělký talíř, pokapeme trochou horkého oleje, ozdobíme zbývající pokrájenou zeleninou (rajčata, paprika, cibule) a kolem obložíme kolečky grilované klobásy. Omeletu podáváme teplou, ale chutná i studená.

(4 3,75