Pikantní rizoto – nejlepší recept
- 1 porce rýže
- olej
- cibuli
- zbytek vařeného masa
- žampióny
- hrášek
- masox
- kečup
- hořčice
- worcestrová omáčka
- muškátový květ
- sůl
- pepř
- kari koření
- petrželka
- tvrdý sýr
- rajčata
V osolené vodě uvaříme potřebné množství rýže. Mezitím rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme zbytky vařeného masa, žampióny, hrášek a osmahneme. Přidáme uvařenou rýži a podlijeme vývarem z masoxu. Do směsi přimícháme 2 lžičky kečupu, lžíci hořčice, lžící worcestru, špetku muškátového květu, sůl pepř, papriku, případně kari koření. Dobře promícháme a na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit petrželovou natí. Podáváme s rajčatovým salátem.
(1 1,00