Pikantní rizoto – nejlepší recept

  • 1 porce rýže
  • olej
  • cibuli
  • zbytek vařeného masa
  • žampióny
  • hrášek
  • masox
  • kečup
  • hořčice
  • worcestrová omáčka
  • muškátový květ
  • sůl
  • pepř
  • kari koření
  • petrželka
  • tvrdý sýr
  • rajčata

V osolené vodě uvaříme potřebné množství rýže. Mezitím rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme zbytky vařeného masa, žampióny, hrášek a osmahneme. Přidáme uvařenou rýži a podlijeme vývarem z masoxu. Do směsi přimícháme 2 lžičky kečupu, lžíci hořčice, lžící worcestru, špetku muškátového květu, sůl pepř, papriku, případně kari koření. Dobře promícháme a na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit petrželovou natí. Podáváme s rajčatovým salátem.

(1 1,00