Plněné hovězí plátky – nejlepší recept
11. 4. 2008
- 4 hovězí plátky
- 40 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 menší sterilovaná okurka
- 1 cibule
- hladká mouka
- hořčice
- kousek mrkve celeru a petržele
- mletý pepř
- sůl
Hovězí plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe cibulí nakrájenou na nudličky, kousky okurky a hranolky slaniny, stočíme v závitky, upevníme je jehlami a poprášíme moukou. Na oleji v tlakovém hrnci osmahneme drobně nakrájenou zeleninu, přidáme závitky, osmahneme je po všech stranách, zalijeme 2 dl vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka (asi tři čtvrtě hodiny). Měkké závitky vyjmeme, šťávu prolisujeme, přihřejeme a upravíme do patřičné hustoty. Podáváme s vařenými brambory nebo s krupicovými noky.