Plněné hovězí plátky – nejlepší recept

11. 4. 2008

  • 4 hovězí plátky
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší sterilovaná okurka
  • 1 cibule
  • hladká mouka
  • hořčice
  • kousek mrkve celeru a petržele
  • mletý pepř
  • sůl

Hovězí plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe cibulí nakrájenou na nudličky, kousky okurky a hranolky slaniny, stočíme v závitky, upevníme je jehlami a poprášíme moukou. Na oleji v tlakovém hrnci osmahneme drobně nakrájenou zeleninu, přidáme závitky, osmahneme je po všech stranách, zalijeme 2 dl vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka (asi tři čtvrtě hodiny). Měkké závitky vyjmeme, šťávu prolisujeme, přihřejeme a upravíme do patřičné hustoty. Podáváme s vařenými brambory nebo s krupicovými noky.