Pravý turecký chléb – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml teplé mléko
  • 100 ml teplá voda
  • 10 g čerstvé droždí
  • 1 KL krystalový cukr
  • 3 PL olivový olej
  • špetka soli 

Postup:

  1. Do teplé vody nasypeme cukr a počkáme dokud se roztaví. Přidáme droždí a počkáme, dokud se nám udělá kvásek.
  2. Mouku smícháme se solí a zalijeme tuto směs teplým mlékem. Přidáme kvásek a nakonec olivový olej. Vyhnete hladké těsto.
  3. Necháme ho odstát cca 45 minut na teplém místě.
  4. Rozdělíme si těsto na 12 kuliček a zpracujeme v bulky, které necháme ještě cca 20 minut kynout.
  5. Pak z takto nakynutých bulek vytvarujeme placku a pečeme je na suché pánvi nebo plotně. Upečené je ukládáme na sebe.
  6. Podáváme k různým omáčkám, masu nebo jen tak k horkému čaji nebo kávě. Dobré a velmi vhodné jako varianta Dürüm kebab (který se jinak dělá z tortilly)
    Dobrou chuť!