Pstruzi namodro – nejlepší recept

23. 3. 2008   Úvod » Pstruzi namodro

pro 4 porce:

  • 1,2 l vody
  • 3 lžíce octa
  • 1 bobkový list
  • 4 celé pepře
  • kousek celeru
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
  • 4 dobře očištění pstruzi
  • petrželka
  • citrón

Jak na to:

Do vody přidáme ocet, koření, na plátky nakrájený celer, na půlky rozkrojenou cibuli a sůl a povaříme deset minut. Pstruhy vložíme do speciální nádoby se závěsným zařízením na vaření ryb nebo je svážeme do bavlněné utěrky, aby se při vaření nerozpadli, vložíme je do vařícího roztoku, přivedeme k varu a dále vaříme velmi mírným varem deset minut. Pstruzi dostanou modrou barvu. Na nahřátou mísu položíme čistý bavlněný ubrousek, na něj urovnáme pstruhy, ozdobíme petrželkou a dílky citrónu. Stejně můžeme připravit i kapra.

(1 5