Roštěnky s párkem a lečem – nejlepší recept

21. 3. 2008

pro 4 porce:

  • 4 roštěnky
  • 2 párky
  • 4 plátky slaniny s kůží
  • 1 cibule
  • olej
  • 200 g sterilovaného leča
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • česnek
  • mletá paprika
  • koření chilli
  • sůl

Jak na to:

Roštěnky zbavíme tuku a šlach, okraje nařízneme krátkými zářezy, roštěnky naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladu nakřehnout. Na dvou lžicích oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme lečo, rajčatový protlak a utřený česnek a za stálého míchání odpaříme do hustoty pomazánky. Pak okořeníme kořením chilli. Roštěnky poprášíme mletou paprikou, položíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Současně s roštěnkami grilujeme půlky párků, naříznuté několika krátkými řezy a plátky slaniny, naříznuté na straně bez kůže do tvaru hřebínku. Opečené roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, osolíme, pokryjeme připraveným lečem, poklademe párky a slaninou. Podlijeme je odkapanou šťávou a hned podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky.