Roštěnky s párkem a lečem – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 4 roštěnky
- 2 párky
- 4 plátky slaniny s kůží
- 1 cibule
- olej
- 200 g sterilovaného leča
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- česnek
- mletá paprika
- koření chilli
- sůl
Jak na to:
Roštěnky zbavíme tuku a šlach, okraje nařízneme krátkými zářezy, roštěnky naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladu nakřehnout. Na dvou lžicích oleje zpěníme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, přidáme lečo, rajčatový protlak a utřený česnek a za stálého míchání odpaříme do hustoty pomazánky. Pak okořeníme kořením chilli. Roštěnky poprášíme mletou paprikou, položíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Současně s roštěnkami grilujeme půlky párků, naříznuté několika krátkými řezy a plátky slaniny, naříznuté na straně bez kůže do tvaru hřebínku. Opečené roštěnky přeložíme na nahřáté talíře, osolíme, pokryjeme připraveným lečem, poklademe párky a slaninou. Podlijeme je odkapanou šťávou a hned podáváme. Vhodná příloha jsou smažené bramborové hranolky.