Rybí polévka s brambory a zeleninou – nejlepší recept

Rybí polévka z kapra patří mezi tradiční vánoční jídla. Někdo si tak na ní pochutnává výjimečně jednou za rok, pro někoho je to běžné jídlo, které si rád vychutná kdykoli během roku. Jak připravit rybí polévku?

Níže člověk najde jednoduchý recept na rybí polévku s brambory a zeleninou. Rybí maso je možné zvolit takové, které má člověk nejradši. A i když zrovna není vánoční čas, může si člověk připravit báječné sváteční jídlo a doplnit polévku hlavním jídlem, které Češi milují – lehkým bramborovým salátem a řízkem.

Suroviny:

  • 300 g očištěného rybího masa
  • sůl
  • několik zrnek celého pepře
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 3 – 4 rajčata
  • kousek celeru
  • feferonka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce papriky
  • 400 g oloupaných brambor
  • petrželka
  • bílý jogurt

Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut. Mezitím očistíme a opláchneme zeleninu, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme.
  2. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Měkké maso scedíme, koření odstraníme.
  3. Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme.
  4. Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.

Rybí polévka je skvělým pokrmem, který spojuje čerstvé rybí maso, bylinky a zeleninu do harmonického celku. Tato výživná a chutná polévka je ideální volbou pro zdravý a chutný pokrm. Připravte si ji a nechte se unést její bohatou chutí a osvěžující vůní. Vaše chuťové buňky vám budou vděčné!