Rybí polévka s brambory a zeleninou – nejlepší recept
- 300 g očištěného rybího masa
- sůl
- několik zrnek celého pepře
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 3 – 4 rajčata
- kousek celeru
- feferonka
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce papriky
- 400 g oloupaných brambor
- petrželka
- bílý jogurt
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut. Mezitím očistíme a opláchneme zeleninu, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Měkké maso scedíme, koření odstraníme. Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme. Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.