Rybí polévka s brambory a zeleninou – nejlepší recept

  • 300 g očištěného rybího masa
  • sůl
  • několik zrnek celého pepře
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 3 – 4 rajčata
  • kousek celeru
  • feferonka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce papriky
  • 400 g oloupaných brambor
  • petrželka
  • bílý jogurt

Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a vaříme 20 minut. Mezitím očistíme a opláchneme zeleninu, z paprik vyjmeme jádřince a nakrájíme je na nudličky, rajčata spaříme sloupneme a překrájíme, celer nahrubo nastrouháme, feferonku rozsekáme. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, doplníme zeleninou, osolíme, zastříkneme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Měkké maso scedíme, koření odstraníme. Do horkého vývaru přidáme brambory a uvaříme je do měkka, doplníme zeleninou, kousky masa a prohřejeme. Polévku doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou a na talířích zdobíme jogurtem.