Špagetový koláč se žampióny – nejlepší recept

Špagetový koláč se žampiony je originálním receptem, který spojuje dvě výborné věci v jednom – špagety a houby. Tento kulinářský skvost v sobě kombinuje šťavnaté žampiony se špagetami, a vytváří tak chutnou a texturově zajímavou pochoutku.

Připravte se na cestu do světa neotřelých pokrmů a naučte se, jak si připravit tento neodolatelný špagetový koláč.

Špagetový koláč se žampiony je receptem, který oslovuje svou originalitou a jedinečnou chutí. Tento pokrm v sobě spojuje vůni a chuť žampionů s lahodnými špagetami a smetanovým sýrem, tvoříc tak výraznou kombinaci chutí.

Je to skvělý způsob, jak přinést do vaší kuchyně nové a překvapivé pokrmy. Připravte si špagetový koláč se žampiony a užijte si gastronomický zážitek, který potěší vaše chuťové buňky.

TIP: Vyzkoušejte také boloňské špagety nebo smažené špagety s kuřecím masem.

Suroviny:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g chlazeného másla
  • 150 g žampiónů
  • 200 g špaget
  • 200 g dušené šunky
  • 3 vejce
  • 150 ml zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce tymiánových lístků
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Z mouky, chlazeného másla, špetky soli a 60 ml vody vypracujeme hladké křehké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 min. Žampióny očistíme a nakrajíme na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme žampióny a tymián. Opékáme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu.
  3. Scedíme je, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a polovinu sýru. Z těsta si vyválíme tenký plát a vymazanou koláčovou formu jím vyložíme.
  4. Obložíme špagetami, šunkou a žampióny s tymiánem. Nakonec zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem. Pečeme do zlatova asi 40 minut.

Špagetový koláč se žampiony je nejen výborným pokrmem, ale také jedinečnou formou experimentování v kuchyni. Tato kombinace hříbků, špaget a sýra vytváří lahodnou a chutnou pochoutku, kterou budete chtít ochutnat znovu a znovu. Doporučujeme ho podávat s čerstvým bylinkovým salátem nebo domácím česnekovým chlebem, aby se zvýraznila jeho bohatá textura a chuť.