Špagetový koláč se žampióny – nejlepší recept
Špagetový koláč se žampiony je originálním receptem, který spojuje dvě výborné věci v jednom – špagety a houby. Tento kulinářský skvost v sobě kombinuje šťavnaté žampiony se špagetami, a vytváří tak chutnou a texturově zajímavou pochoutku.
Připravte se na cestu do světa neotřelých pokrmů a naučte se, jak si připravit tento neodolatelný špagetový koláč.
Špagetový koláč se žampiony je receptem, který oslovuje svou originalitou a jedinečnou chutí. Tento pokrm v sobě spojuje vůni a chuť žampionů s lahodnými špagetami a smetanovým sýrem, tvoříc tak výraznou kombinaci chutí.
Je to skvělý způsob, jak přinést do vaší kuchyně nové a překvapivé pokrmy. Připravte si špagetový koláč se žampiony a užijte si gastronomický zážitek, který potěší vaše chuťové buňky.
TIP: Vyzkoušejte také boloňské špagety nebo smažené špagety s kuřecím masem.
Suroviny:
- 150 g polohrubé mouky
- 50 g chlazeného másla
- 150 g žampiónů
- 200 g špaget
- 200 g dušené šunky
- 3 vejce
- 150 ml zakysané smetany
- 100 g tvrdého sýra
- 3 lžíce tymiánových lístků
- 3 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Z mouky, chlazeného másla, špetky soli a 60 ml vody vypracujeme hladké křehké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 min. Žampióny očistíme a nakrajíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme žampióny a tymián. Opékáme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu.
- Scedíme je, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a polovinu sýru. Z těsta si vyválíme tenký plát a vymazanou koláčovou formu jím vyložíme.
- Obložíme špagetami, šunkou a žampióny s tymiánem. Nakonec zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem. Pečeme do zlatova asi 40 minut.
Špagetový koláč se žampiony je nejen výborným pokrmem, ale také jedinečnou formou experimentování v kuchyni. Tato kombinace hříbků, špaget a sýra vytváří lahodnou a chutnou pochoutku, kterou budete chtít ochutnat znovu a znovu. Doporučujeme ho podávat s čerstvým bylinkovým salátem nebo domácím česnekovým chlebem, aby se zvýraznila jeho bohatá textura a chuť.