Špagetový koláč se žampióny – nejlepší recept

asi 8 kousků:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 50 g chlazeného másla
  • 150 g žampiónů
  • 200 g špaget
  • 200 g dušené šunky
  • 3 vejce
  • 150 ml zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 3 lžíce tymiánových lístků
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Jak na to:

Z mouky, chlazeného másla, špetky soli a 60 ml vody vypracujeme hladké křehké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 min. Žampióny očistíme a nakrajíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme žampióny a tymián. Opékáme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180). Špagety uvaříme na skus podle návodu na obalu. Scedíme je, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a polovinu sýru. Z těsta si vyválíme tenký plát a vymazanou koláčovou formu jím vyložíme. Obložíme špagetami, šunkou a žampióny s tymiánem. Nakonec zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem. Pečeme do zlatova asi 40 minut.

(3 4,00
 

Zapečené těstoviny