Špagety na cibuli – nejlepší recept

  • 200 g špaget
  • 30 g másla
  • 20 g olivového oleje
  • 0,2 dcl bílého vína
  • 200 g cibule
  • 1,2 lžíce parmezánu
  • mletý pepř

Cibule oloupeme a celé je povaříme 2 – 3 minuty. Necháme je okapat, oschnout a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi osmahneme na oleji cibuli na mírném ohni. Když cibule začnou dostávat nazlátlou barvu, přidáme víno, trochu soli a špetku pepře. Když se víno odpaří, stáhneme pánev z ohně a ponecháme stranou.

Těstoviny dáme vařit do vydatného množství vařící vody, slabě osolené, a občas je během vaření zamícháme. Když jsou těstoviny uvařeny, necháme je okapat a vložíme do hluboké mísy. Přidáme máslo, pokrájené na kousíčky, a strouhaný sýr a celé promícháme. Pak vlijeme osmahnutou cibuli a znovu promícháme. Posypeme čerstvě umletým pepřem a podáváme horké.

(3 3,67