Svařené víno Glogg – nejlepší recept

Svařené víno glogg je půvabným nápojem, který rozproudí hřejivou atmosféru a rozjasní chladné večery. Tato tradiční skandinávská specialita spojuje vůni koření, hřebíčku a citrusového ovoce s lahodným červeným vínem, vytvářejíc takový nápoj, který hřeje tělo i duši. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit vlastní domácí glogg, který vás okouzlí svou bohatou chutí a vůní.
Svařené víno glogg je tradice, která se váže k zimním svátkům a chladným dnům v Skandinávii, a stává se stále oblíbenějším nápojem i ve světě. Tato aromatická směs koření, hřebíčku, skořice a pomerančů se smíchá s červeným vínem a hřeje tělo i duši.
Připravit si domácí glogg je nejen chutné, ale i společenské, protože jeho vůně a chuť přilákají přátele a rodinu k společnému posezení u krbu nebo stolu.
TIP: Vyzkoušejte také vaječný koňak nebo Sex on the Beach.
Suroviny:
- 2 láhve (1,5 l) kvalitního červeného vína
- 750 ml šťávy z černého rybízu
- 10 ks koření
- hřebíčku
- 1 kus skořice
- 60 g sušené kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
- 1/2 láhve (375 ml) vodky
- 250 ml čaje
- 250 g cukru
- 200 g oloupaných a na půlky nakrájených mandlí
- 200 g hrozinek
Postup přípravy:
- Do většího hrnce dáme červené víno, šťávu, koření a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut.
- Přidáme vodku, čaj a cukr mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Servírujeme do sklenic a nebo hrníčků ve kterých jsou mandle a hrozinky.
Svařené víno glogg je nápojem, který spojuje tradici, vůni a chuť do jedinečného zážitku. Jeho příprava je snadná a výsledek stojí za to. Připravte si ho na večerní oslavu, romantický večer u krbu, nebo jednoduše jako způsob, jak se zahřát a relaxovat v chladných dnech.
Tento nápoj vás ohřeje nejen zevnitř, a přinese do vašeho domova nádech skandinávského kouzla. Zkuste si připravit svůj vlastní svařený víno glogg a pozvěte své blízké, abyste si ho společně užili.