Svařené víno Glogg – nejlepší recept

  • 2 láhve (1,5 l) kvalitního červeného vína
  • 750 ml šťávy z černého rybízu
  • 10 ks koření
  • hřebíčku
  • 1 kus skořice
  • 60 g sušené kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
  • 1/2 láhve (375 ml) vodky
  • 250 ml čaje
  • 250 g cukru
  • 200 g oloupaných a na půlky nakrájených mandlí
  • 200 g hrozinek

Ze švédské kuchyně – Do většího hrnce dáme červené víno, šťávu, koření a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut. Přidáme vodku, čaj a cukr mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Servírujeme do sklenic a nebo hrníčků ve kterých jsou mandle a hrozinky.

Na 12 porcí.

(3 3,00