Svařené víno Glogg – nejlepší recept
- 2 láhve (1,5 l) kvalitního červeného vína
- 750 ml šťávy z černého rybízu
- 10 ks koření
- hřebíčku
- 1 kus skořice
- 60 g sušené kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
- 1/2 láhve (375 ml) vodky
- 250 ml čaje
- 250 g cukru
- 200 g oloupaných a na půlky nakrájených mandlí
- 200 g hrozinek
Ze švédské kuchyně – Do většího hrnce dáme červené víno, šťávu, koření a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a vaříme asi 15 minut. Přidáme vodku, čaj a cukr mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Servírujeme do sklenic a nebo hrníčků ve kterých jsou mandle a hrozinky.
Na 12 porcí.
(3 3,00