Taštičky s rybí náplní – nejlepší recept

21. 3. 2008

pro 4 porce:

  • 300 g listového těsta (koupíme hotové v prodejně polotovarů)
  • 1 vejce
  • hladká mouka na posypání válu
  • 1 konzeva ryb v rajčatovém nálevu
  • 20 g másla
  • 1 žloutek
  • kousek cibule mrkve a celeru
  • 1 paprika
  • česnek
  • mletá paprika
  • pepř
  • sůl

Jak na to:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme mletou papriku, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a papriku, rajčatový nálev z konzervy, sůl a 5 – 6 lžic vody a dusíme doměkka, až se tekutina odpaří. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme prochladlou zeleninu, žloutek, kousek česneku utřeného se solí a pepř a promícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu v plát silný asi 4 mm, nakrájíme je na čtverečky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a do středu vložíme náplň. Čtverečky těsta přeložíme do tvaru trojúhelníků, okraje dobře přitiskneme, přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme je v hodně vyhřáté troubě.

(1 4.00