Taštičky s rybí náplní – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 300 g listového těsta (koupíme hotové v prodejně polotovarů)
- 1 vejce
- hladká mouka na posypání válu
- 1 konzeva ryb v rajčatovém nálevu
- 20 g másla
- 1 žloutek
- kousek cibule mrkve a celeru
- 1 paprika
- česnek
- mletá paprika
- pepř
- sůl
Jak na to:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme mletou papriku, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a papriku, rajčatový nálev z konzervy, sůl a 5 – 6 lžic vody a dusíme doměkka, až se tekutina odpaří. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme prochladlou zeleninu, žloutek, kousek česneku utřeného se solí a pepř a promícháme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu v plát silný asi 4 mm, nakrájíme je na čtverečky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a do středu vložíme náplň. Čtverečky těsta přeložíme do tvaru trojúhelníků, okraje dobře přitiskneme, přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme je v hodně vyhřáté troubě.
(1 4.00