Taštičky s rybí náplní – nejlepší recept

Má-li člověk chuť na slané taštičky z listového těsta, co takhle rybí náplň? Taštičky jsou připraveny během chvíle, hodí se pro návštěvy, na večírek nebo jako svačina.

Listové těsto lze zakoupit mražené nebo chlazené (již rozválené). Příprava je rychlá, určitě člověka potěší netradiční náplň obsahující ryby v rajčatovém nálevu a zelenina.

TIP: Za vyzkoušení stojí i recept, který se stal oblíbenou součástí domácích večírků –⁠ šneci z listového těsta nebo sýrové chuťovky s uherským salámem.

Suroviny:

  • 300 g listového těsta (koupíme hotové v prodejně polotovarů)
  • 1 vejce
  • hladká mouka na posypání válu
  • 1 konzeva ryb v rajčatovém nálevu
  • 20 g másla
  • 1 žloutek
  • kousek cibule mrkve a celeru
  • 1 paprika
  • česnek
  • mletá paprika
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme mletou papriku, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a papriku, rajčatový nálev z konzervy, sůl a 5 – 6 lžic vody a dusíme doměkka, až se tekutina odpaří.
  2. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme prochladlou zeleninu, žloutek, kousek česneku utřeného se solí a pepř a promícháme.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu v plát silný asi 4 mm, nakrájíme je na čtverečky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a do středu vložíme náplň.
  4. Čtverečky těsta přeložíme do tvaru trojúhelníků, okraje dobře přitiskneme, přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme je v hodně vyhřáté troubě.

Tyto malé kousky jsou plné chuti a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehký pokrm na oslavu. Doufáme, že jste si při jejich přípravě užili kreativitu a šikovnost, kterou jste do nich vložili.

Konec konců, jídlo je nejen o chuti, ale také o sdílení. Užijte si tyto taštičky společně s rodinou a přáteli a sledujte, jak se těší jejich chuťovým buňkám. Ať už jste je připravili na speciální příležitost nebo jen tak pro sebe, doufáme, že vám tato chuťová dobrodružství přinesla radost a potěšení.