Těsto na italskou pizzu – nejlepší recept

11. 4. 2008   Úvod » Těsto na italskou pizzu

  • ¼ kg hladké mouky
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl vlažného mléka
  • 2 – 3 lžíce oleje
  • 20 g droždí
  • cukr
  • sůl

Z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru připravíme v hrnku kvásek a necháme asi 5 minut odstát. Zatím si v míse smícháme mouku se solí a olejem, přidáme kvásek a trochu vody. Mícháme a dle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto na pizzu v míse uválíme v kouli. Poté mísu vysypeme moukou, aby se nám koule nelepila, přikryjeme utěrkou a necháme asi 1 – 2 hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozvalíme do tvaru pizzy nebo dáme na plech vysypaný moukou a vymazaný olejem. Tím je těsto na pizzu hotové, co na ni dáte, je na Vás. Před pečením těsto na několika místech propíchněte.

Zkuste například těsto pomazat kečupem, přidejte rajčata nakrájená na plátky, papriky nakrájené na proužky, nakrájenou šunku a koření na pizzu. 5 minut před dopečením posypte celou pizzu strouhaným sýrem.

(6 4.17