Těsto na italskou pizzu – nejlepší recept

Pokud hledáte recept na autentické italské těsto na pizzu, máme pro vás recept, který vám umožní připravit tu nejlepší domácí pizzu, kterou jste kdy ochutnali. Italská pizza je známá po celém světě pro svou tenkou a křupavou kůrku, která v kombinaci s lahodnými ingrediencemi tvoří nepřekonatelný chuťový zážitek.

S tímto receptem se ocitnete na cestě k vytvoření pizzy, která by mohla soutěžit s těmi nejlepšími pizzeriemi v Itálii. Italská pizza je symbolem jednoduchosti a kvality. Základem každé dobré pizzy je samozřejmě těsto, a právě tomu se budeme věnovat v tomto receptu.

TIP: Vyzkoušejte také pizzu od pizzaře nebo pizzu se salámem a sýrem.

Suroviny:

  • ¼ kg hladké mouky
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl vlažného mléka
  • 2-3 lžíce oleje
  • 20 g droždí
  • cukr
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru připravíme v hrnku kvásek a necháme asi 5 minut odstát. Zatím si v míse smícháme mouku se solí a olejem, přidáme kvásek a trochu vody.
  2. Mícháme a dle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto na pizzu v míse uválíme v kouli. Poté mísu vysypeme moukou, aby se nám koule nelepila, přikryjeme utěrkou a necháme asi 1-2 hodiny kynout.
  3. Po vykynutí těsto rozvalíme do tvaru pizzy nebo dáme na plech vysypaný moukou a vymazaný olejem. Tím je těsto na pizzu hotové, co na ni dáte, je na Vás. Před pečením těsto na několika místech propíchněte.

Zkuste například těsto pomazat kečupem, přidejte rajčata nakrájená na plátky, papriky nakrájené na proužky, nakrájenou šunku a koření na pizzu. 5 minut před dopečením posypte celou pizzu strouhaným sýrem.