Těstovinový salát se žampióny – nejlepší recept

Těstovinový salát je výbornou volbou pro všechny, kteří touží po jednoduchém a osvěžujícím pokrmu, který dokáže zaujmout na různých příležitostech. Tato variace s žampiony dodává tradičnímu těstovinovému salátu nový rozměr chuti a textury.

Pokud máte chuť na něco, co je lehké, chutné a připravené během chvíle, pak vám tento recept na těstovinový salát se žampiony rozhodně udělá radost.

Těstovinový salát je skvělým způsobem, jak spojit různé chutě a textury do jednoho lahodného pokrmu. Přidáním žampionů dostáváme do salátu jedinečnou vůni a bohatost. Tato variace je ideální jak pro letní pikniky, tak i pro rychlý oběd či večeři.

Suroviny:

  • 250 g velkých kolínek nebo mušliček
  • 200 g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu
  • 1 střední pórek
  • 1 rajče
  • 125 g majonézy
  • šťáva z 1/2 citrónu nebo 1–2 lžíce vinného octa
  • bílý pepř
  • dobromysl
  • petrželka

Postup přípravy:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody.
  2. Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet.
  3. Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.