Těstovinový salát se žampióny – nejlepší recept

  • 250 g velkých kolínek nebo mušliček
  • 200 g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu
  • 1 střední pórek
  • 1 rajče
  • 125 g majonézy
  • šťáva z 1/2 citrónu nebo 1–2 lžíce vinného octa
  • bílý pepř
  • dobromysl
  • petrželka

Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody. Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet. Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.