Tyroslý Grostl – nejlepší recept

Suroviny:

  • Rostlinný olej
  • 400 g tyrolské slaniny
  • 2 cibule
  • 500 g vařených brambor
  • 1 KL kmínu
  • 1.5 KL mleté pálivé papriky
  • 4 vejce
  • petrželka
  • 1 špetka soli
  • Článek

Postup:
Krok 1: Suroviny berte spíš orientačně. Tohle jídlo vzniklo jako způsob, jak zpracovat všechny zbytky z víkendu. Pokud tedy máte různé kousky pečeného masa, klobásu nebo další potraviny, neváhejte je přidat.

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou tyrolskou slaninu (tyrolský špek). Pokud přidáváte i nějaké zbytky masa, nakrájejte je na kousky, cibuli pak na půlkolečka, brambory na velikost sousta. Když slanina začne zlátnout, přidejte maso a cibuli. Osmahněte dozlatova.