Tyroslý Grostl – nejlepší recept
Suroviny:
- Rostlinný olej
- 400 g tyrolské slaniny
- 2 cibule
- 500 g vařených brambor
- 1 KL kmínu
- 1.5 KL mleté pálivé papriky
- 4 vejce
- petrželka
- 1 špetka soli
- Článek
Postup:
Krok 1: Suroviny berte spíš orientačně. Tohle jídlo vzniklo jako způsob, jak zpracovat všechny zbytky z víkendu. Pokud tedy máte různé kousky pečeného masa, klobásu nebo další potraviny, neváhejte je přidat.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou tyrolskou slaninu (tyrolský špek). Pokud přidáváte i nějaké zbytky masa, nakrájejte je na kousky, cibuli pak na půlkolečka, brambory na velikost sousta. Když slanina začne zlátnout, přidejte maso a cibuli. Osmahněte dozlatova.