Vdolečky – nejlepší recept
Suroviny:
Na 15 menších nebo 10 větších vdolků:
- 300 g polohr. mouky
- 40 g moučkového cukru
- 150 ml vlažného mléka
- 40 g rozpuštěného másla
- 15 g čerstvého droždí (cca třetina kostky)
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu
- nastrouhaná kůra z půlky citronu
- špetka soli
Povidla, ušlehaný krém z tvarohu, smetany na šlehání a dvou vanilkových cukrů + moučkový cukr dle chuti.
- Kvásek s trošky mléka, lžičky cukru, droždí.
- Cca deset minut nechat vzejít, pak přidat k ostatním surovinám.
- Těsto nechat aspoň hodinu kynout.
- Vyválet těsto na plát, skleničkou vykrájet kolečka, doprostřed udělat vařečkou nebo prstem důlek. Smažit z každé strany v oleji.