Vdolečky – nejlepší recept

Vdolečky, ty křupavé a chutné kousky, které známe z rodinných oslav a nejen jich. Jakmile ucítíte vůni čerstvě upečených vdolečků, těžko jim odoláte. V tomto receptu se podělíme o způsob, jak připravit vdolečky s trochou trpělivosti a lásky. Stačí trocha kvásku, mléka, cukru a droždí, a můžete se těšit na křupavé pochoutky, které si oblíbí celá rodina.

Domácí pečení má něco do sebe, a když si na stůl přinesete čerstvě upečené vdolečky, máte jistotu, že vás čeká chvíle nebeské lahůdky.

Jednoduchý recept na vdolečky s trochou kvásku, mléka, cukru a droždí vám umožní připravit si tyto výjimečné pochoutky přímo v pohodlí vaší kuchyně. Stačí několik kroků a trocha času, a budete se moci těšit na křupavé a voňavé vdolečky, které si zamilujete.

TIP: Vyzkoušejte také cake pops nebo borůvkový koláč.

Suroviny:

Na 15 menších nebo 10 větších vdolků:

  • 300 g polohr. mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 150 ml vlažného mléka
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 15 g čerstvého droždí (cca třetina kostky)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu
  • špetka soli

Postup přípravy

  1. Kvásek s trošky mléka, lžičky cukru, droždí. 
  2. Cca deset minut nechat vzejít, pak přidat k ostatním surovinám. 
  3. Těsto nechat aspoň hodinu kynout. 
  4. Vyválet těsto na plát, skleničkou vykrájet kolečka, doprostřed udělat vařečkou nebo prstem důlek. Smažit z každé strany v oleji.