Vdolečky – nejlepší recept

Close

Suroviny:

Na 15 menších nebo 10 větších vdolků:

  • 300 g polohr. mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 150 ml vlažného mléka
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 15 g čerstvého droždí (cca třetina kostky)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • nastrouhaná kůra z půlky citronu
  • špetka soli

Povidla, ušlehaný krém z tvarohu, smetany na šlehání a dvou vanilkových cukrů + moučkový cukr dle chuti.

  1. Kvásek s trošky mléka, lžičky cukru, droždí. 
  2. Cca deset minut nechat vzejít, pak přidat k ostatním surovinám. 
  3. Těsto nechat aspoň hodinu kynout. 
  4. Vyválet těsto na plát, skleničkou vykrájet kolečka, doprostřed udělat vařečkou nebo prstem důlek. Smažit z každé strany v oleji.