Vdolečky – nejlepší recept
Vdolečky, ty křupavé a chutné kousky, které známe z rodinných oslav a nejen jich. Jakmile ucítíte vůni čerstvě upečených vdolečků, těžko jim odoláte. V tomto receptu se podělíme o způsob, jak připravit vdolečky s trochou trpělivosti a lásky. Stačí trocha kvásku, mléka, cukru a droždí, a můžete se těšit na křupavé pochoutky, které si oblíbí celá rodina.
Domácí pečení má něco do sebe, a když si na stůl přinesete čerstvě upečené vdolečky, máte jistotu, že vás čeká chvíle nebeské lahůdky.
Jednoduchý recept na vdolečky s trochou kvásku, mléka, cukru a droždí vám umožní připravit si tyto výjimečné pochoutky přímo v pohodlí vaší kuchyně. Stačí několik kroků a trocha času, a budete se moci těšit na křupavé a voňavé vdolečky, které si zamilujete.
TIP: Vyzkoušejte také cake pops nebo borůvkový koláč.
Suroviny:
Na 15 menších nebo 10 větších vdolků:
- 300 g polohr. mouky
- 40 g moučkového cukru
- 150 ml vlažného mléka
- 40 g rozpuštěného másla
- 15 g čerstvého droždí (cca třetina kostky)
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu
- nastrouhaná kůra z půlky citronu
- špetka soli
Postup přípravy
- Kvásek s trošky mléka, lžičky cukru, droždí.
- Cca deset minut nechat vzejít, pak přidat k ostatním surovinám.
- Těsto nechat aspoň hodinu kynout.
- Vyválet těsto na plát, skleničkou vykrájet kolečka, doprostřed udělat vařečkou nebo prstem důlek. Smažit z každé strany v oleji.