Vepřová pečeně na zelenině
Vepřová pečeně na zelenině
Autor: admin – 13. 9. 2008 Rubrika: Vepřové maso | Žádné komentáře
- 700 – 800g vepřového masa (kotlety, kýta, atd)
- 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, celer atd.)
- 250g másla
- sůl
- pepř
- kmín
Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, posolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, posypeme zeleninou, naklademe na vrch máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca 180° Celsia). Pečeme cca 3 – 3,5 hod. Během pečení občas pečeni poléváme a dle potřeby doléváme vodu. Upečené maso podáváme s houskovým knedlíkem, vypečenou šťávou a zeleninou. Lze přidat kysané zelí. Zapíjí se vychlazeným pivem v rozumném množství.
/veprova-pecene-na-zelenine/