Vepřová pečeně s omáčkou – nejlepší recept
Vepřová pečeně s omáčkou Robert
- 1/2 kg vepřové kýty
- 15 g másla
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule
- sůl
- 1/4 l bílého vína,
omáčka Robert:
- 1/8 l vývaru
- tymián
- bobkový list
- hřebíček
- 1/2 rovné lžíce hladké mouky
- 5 g másla
- 1 lžíce hořčice
- mletý pepř
Jak na to:
Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici. Jako přílohu podáváme bílou veku a vařený květák.
/veprova-pecene-s-omackou-robert/