Vepřová pečeně s omáčkou – nejlepší recept

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

  • 1/2 kg vepřové kýty
  • 15 g másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1/4 l bílého vína,

omáčka Robert:

  • 1/8 l vývaru
  • tymián
  • bobkový list
  • hřebíček
  • 1/2 rovné lžíce hladké mouky
  • 5 g másla
  • 1 lžíce hořčice
  • mletý pepř

Jak na to:

Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici. Jako přílohu podáváme bílou veku a vařený květák.

/veprova-pecene-s-omackou-robert/