Vepřové Kung-pao – nejlepší recept
- 200 g vepřové kýty
- 1 vejce
- 1 lžička máčeného škrobu
- sůl
- 3 lžíce oleje
- 100 g loupaných pražených arašídů
- 8 chilli papriček
Záliv:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce bílého vína
- půl lžičky glutasolu
- špetka cukru
- trocha vývaru a škrobu
Jak na to:
Z čínské kuchyně – Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si připravíme tmavý záliv, arašídy a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené oloupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu. Správně upravené kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od cukru.
(5 4,20