Vepřové Kung-pao – nejlepší recept

  • 200 g vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 1 lžička máčeného škrobu
  • sůl
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g loupaných pražených arašídů
  • 8 chilli papriček

Záliv:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce bílého vína
  • půl lžičky glutasolu
  • špetka cukru
  • trocha vývaru a škrobu

Jak na to:

Z čínské kuchyně – Na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí a necháme asi 15 minut odležet. Mezitím si připravíme tmavý záliv, arašídy a chilli papričky. Maso vložíme do rozpáleného oleje, rychle orestujeme, přidáme pražené oloupané arašídy, chilli papričky, promícháme a zalijeme tmavým zálivem. Udržujeme stále velmi prudký oheň, který pomáhá vytvořit zlatohnědou barvu. Správně upravené kung-pao má poměrně malý obsah šťávy, oddělující se od cukru.

(5 4,20