Vepřové maso na rajčatech – nejlepší recept

pro 4 porce

  • 400 g libové vepřové plece nebo kýty
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • česnek
  • 3 lžičky hladké mouky
  • mletá paprika
  • sůl

Jak na to:

Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky, rajčata vložíme na okamžik do vařící vody, oloupáme a nakrájíme na drobné kousky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a za stálého míchání opékáme, až se vlastní šťáva vydusí. Zaprášíme je moukou, osmažíme, vmícháme mletou papriku, zalijeme trochou vody a dobře rošleháme. Do šťávy přidáme česnek utřený se solí, rajčata, rajčatový protlak a dusíme na mírném ohni, až je maso měkké a šťáva přiměřeně hustá. Maso vyjmeme ze šťávy, šťávu přecedíme zpět na maso a přihřejeme. Vhodná příloha jsou vařené těstoviny.