Vřetena se strouhaným sýrem a kečupem – nejlepší recept
- 600 g vařených těstovin
- 150 g strouhaného moravského bochníku (eidam)
- pepř
- sůl
- kečup
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce bešamelové omáčky
- 2 lžíce pažitky
Bešamelová omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 2 dl mléka
- špetka soli
Jak na to:
Horké těstoviny po okapání smícháme s olejem, bešamelem a částí strouhaného sýra. Prohřejeme, osolíme, opeříme a na míse posypeme zbývajícím sýrem. Nakonec pokapeme kečupem a posypeme pažitkou.
Bešamelová omáčka: Na másle zpěníme mouku a připravíme světlou jíšku, do níž vmícháme mléko, povaříme čtvrthodinku za stálého míchání a jemně osolíme.