Vřetena se strouhaným sýrem a kečupem – nejlepší recept

  • 600 g vařených těstovin
  • 150 g strouhaného moravského bochníku (eidam)
  • pepř
  • sůl
  • kečup
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce bešamelové omáčky
  • 2 lžíce pažitky

Bešamelová omáčka:

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 2 dl mléka
  • špetka soli

Jak na to:

Horké těstoviny po okapání smícháme s olejem, bešamelem a částí strouhaného sýra. Prohřejeme, osolíme, opeříme a na míse posypeme zbývajícím sýrem. Nakonec pokapeme kečupem a posypeme pažitkou.

Bešamelová omáčka: Na másle zpěníme mouku a připravíme světlou jíšku, do níž vmícháme mléko, povaříme čtvrthodinku za stálého míchání a jemně osolíme.