Zajíc pečený na cibuli – nejlepší recept
23. 3. 2008 Úvod » Zajíc pečený na cibuli
pro 4 porce:
- 800 g zadního zaječího masa
- 300 g cibule
- 50 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- 10 g hladké mouky
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- sůl
- 10 g másla
Jak na to:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory.