Zajíc pečený na cibuli – nejlepší recept

23. 3. 2008   Úvod » Zajíc pečený na cibuli

pro 4 porce:

  • 800 g zadního zaječího masa
  • 300 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 10 g hladké mouky
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • 10 g másla

Jak na to:

Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory.