Žampionová polévka – nejlepší recept
Pokud člověk hledá inspiraci na polévku, může vyzkoušet jednoduchý recept na žampinovou polévku. Jak připravit tento recept?
Polévky dokážou člověka zahřát v zimním období, přes léto mohou být skvělou možností, jak si vychutnat například lehký oběd. Směrem dolů se nachází recept.
Suroviny:
- 200 g žampiónů
- 60 g hladké mouky
- 50 g másla
- 1 litr vývaru z kostí a zeleniny
- citrónová šťáva
- 3 dl mléka
- žloutek
- pepř
- sůl
Postup:
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem a povaříme nejméně půl hodiny. Očištěné, na plátky nakrájené žampióny krátce podusíme v troše vývaru se lžičkou citrónové šťávy.
- Povařenou jíšku přecedíme, přidáme žampióny, mléko, sůl, pepř a přivedeme téměř k varu. Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným ve dvou lžících mléka a podáváme.
TIP: Mezi další oblíbené recepty na polévky patří česnečka.