Žampionová polévka – nejlepší recept

Pokud člověk hledá inspiraci na polévku, může vyzkoušet jednoduchý recept na žampinovou polévku. Jak připravit tento recept?

Polévky dokážou člověka zahřát v zimním období, přes léto mohou být skvělou možností, jak si vychutnat například lehký oběd. Směrem dolů se nachází recept.

Suroviny:

  • 200 g žampiónů
  • 60 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 litr vývaru z kostí a zeleniny
  • citrónová šťáva
  • 3 dl mléka
  • žloutek
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem a povaříme nejméně půl hodiny. Očištěné, na plátky nakrájené žampióny krátce podusíme v troše vývaru se lžičkou citrónové šťávy.
  2. Povařenou jíšku přecedíme, přidáme žampióny, mléko, sůl, pepř a přivedeme téměř k varu. Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným ve dvou lžících mléka a podáváme.

TIP: Mezi další oblíbené recepty na polévky patří česnečka.