Zelené lívance s chia a pohankou – nejlepší recept

Připravte se na bombu nabitou vším dobrým. Pohanka, chia, mandlové mléko? Je tam všechno. Možná by se mohlo někomu zdát, že tyhle lívance jsou prostě normálka obarvená na zeleno. Tajnou ingrediencí je v tomhle případě špenát, který pustí tolik barvy, že jsou pak takhle nádherně zelené.

Špenát se na chuti nijak zvlášť neprojeví. Recept je na 12 lívanců.

Ingredience

  • 250 ml mandlového mléka
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 malý banán, nebo 1/2 velkého
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 40 g pohankové mouky
  • 40 g celozrnné mouky
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 vejce (vegani přidají náhražku)
  • 1 lžíce chia semínek
  • kokosový olej na smažení
  • javorový sirup
  • kokosové plátky
  • borůvky

Postup

  1. Mandlové mléko a špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka tak, že vám vznikne v podstatě zelené mléko. Přidejte banán a cukr a promixujte. V míse si smíchejte pohankovou, celozrnnou a hladkou mouku, přidejte lžíci kypřícího prášku a promíchejte.
  2. Přisypte k mandlovému mléku, přidejte kokosový olej a vejce, a pořádně promixujte tyčovým mixérem. Nakonec vmíchejte lžící chia semínka.
  3. Na rozpálené pánvi s kokosovým olejem smažte lívance. Otáčejte vždy, až je celý lívanec pokrytý bublinkami. Podávejte s javorovým sirupem, kokosem a čerstvými borůvkami.