Chia pudding s malinami – nejlepší recept
Vždycky mi přišlo trochu divný dělat pudink ze semínek. I když jsou to chia, které patří na top příčku superpotravin. Dáte mlíko, nasypete semínka, a ráno je z toho kaše, nebo spíš sliz. Nepřišlo mi to nějak zvlášť lákavý, až se jednou doma objevil balíček chia semínek a nikdo moc nevěděl, co s nima. Tak jsem to teda zkusila, a byla jsem tak překvapená, že jsem si rovnou šla koupit další! Hrozně moc mi to chutnalo. Pokud teda máte podobný předsudky, zahoďte je, protože se připravujete o jednu z nejlepších snídaní!
Moc nedoporučuju dělat pudink ve větších množstvích, protože se vám semínka usadí na dně, a tam se slepí k sobě. Kdyžtak si je rozdělte do víc sklenic. Já nejraději používám domácí mandlové mléko, skvělý jsou ale i kokosový, sojový a dokonce i normální plnotučný. Pudink je dobrý jen tak samotný, oslazený medem, ale já si ho nejradši dávám s rozmixovanými malinami. Určitě ho zkuste i s čerstvým ovocem, oříšky, prostě s čímkoliv vás napadne 🙂
pro 2 větší porce
1/3 hrnku semínek chia (60g)
2 hrnky mandlového mléka
—
200g rozmixovaných malin
4 lžíce medu
Vezmeme si větší zavařovací sklenici a nasypeme do ní semínka. Zalijeme mandlovým mlékem, zašroubujeme a pořádně protřepáme. Dáme do lednice přes noc nabobtnat. Občas se mi stane, že do sebe semínka nevsáknou všechno mléko. Nevím, čím to je, že jednou jo a podruhý ne. Takže většinou to mléko normálně scedím.
Druhý den ráno si připravíme maliny tak, že je jednoduše promícháme s medem a rozdělíme do dvou sklenic nebo misek. Na to navrstvíme pudink, který nám vznikl z chia semínek, posypeme třeba ovocem a podáváme. Dobrou chuť! 🙂