Chia pudding s malinami – nejlepší recept
Dáte mlíko, nasypete semínka, a ráno je z toho kaše, nebo spíš sliz – to jsou většinou předsudky chia pudinku. Moc nedoporučujeme dělat pudink ve větších množstvích, protože se vám semínka usadí na dně, a tam se slepí k sobě. Kdyžtak si je rozdělte do víc sklenic.
K použití je skvělé domácí mandlové mléko, ale i kokosové, sójové a dokonce i normální plnotučné. Pudink je dobrý jen tak samotný, oslazený medem, ale nejlepší s rozmixovanými malinami. Určitě ho zkuste i s čerstvým ovocem, oříšky, prostě s čímkoliv vás napadne.
Ingredience
- 1/3 hrnku semínek chia (60 g)
- 2 hrnky mandlového mléka
Na ozdobu:
- 200 g rozmixovaných malin
- 4 lžíce medu
Postup
- Vezmeme si větší zavařovací sklenici a nasypeme do ní semínka. Zalijeme mandlovým mlékem, zašroubujeme a pořádně protřepáme. Dáme do lednice přes noc nabobtnat.
- Druhý den ráno si připravíme maliny tak, že je jednoduše promícháme s medem a rozdělíme do dvou sklenic nebo misek.
- Na to navrstvíme pudink, který nám vznikl z chia semínek, posypeme třeba ovocem a podáváme.