Chia pudding s malinami – nejlepší recept

Dáte mlíko, nasypete semínka, a ráno je z toho kaše, nebo spíš sliz – to jsou většinou předsudky chia pudinku. Moc nedoporučujeme dělat pudink ve větších množstvích, protože se vám semínka usadí na dně, a tam se slepí k sobě. Kdyžtak si je rozdělte do víc sklenic.

K použití je skvělé domácí mandlové mléko, ale i kokosové, sójové a dokonce i normální plnotučné. Pudink je dobrý jen tak samotný, oslazený medem, ale nejlepší s rozmixovanými malinami. Určitě ho zkuste i s čerstvým ovocem, oříšky, prostě s čímkoliv vás napadne.

Ingredience

  • 1/3 hrnku semínek chia (60 g)
  • 2 hrnky mandlového mléka

Na ozdobu:

  • 200 g rozmixovaných malin
  • 4 lžíce medu

Postup

  1. Vezmeme si větší zavařovací sklenici a nasypeme do ní semínka. Zalijeme mandlovým mlékem, zašroubujeme a pořádně protřepáme. Dáme do lednice přes noc nabobtnat.
  2. Druhý den ráno si připravíme maliny tak, že je jednoduše promícháme s medem a rozdělíme do dvou sklenic nebo misek.
  3. Na to navrstvíme pudink, který nám vznikl z chia semínek, posypeme třeba ovocem a podáváme.