Italská minestrone – nejlepší recept

Italská minestrone

pro 4 porce:

  • 100 g bílých fazolí
  • kousek mrkve a celeru
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 brambory
  • kousek tykve (nebo kedlubny)
  • 150 g zelí
  • 20 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g rýže
  • 1,25 l vývaru z kostí (nebo vody z kouskem masoxu)
  • 2 lístky šalvěje
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • strouhaný sýr

Jak na to:

Den předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a osmažíme. Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme rýži, pepř a sůl a uvaříme dopoloměkka. Po chvilce vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a tykev (kedlubny) i fazole s vývarem a vaříme dále. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme, nakrájíme na kousky, přidáme do polévky současně se zelím, nakrájeným na jemné nudličky a uvaříme doměkka. Do polévky vmícháme dvě lžíce strouhaného sýra a rozsekané bylinky, další sýr podáváme v misce.

/italska-minestrone/