Italská minestrone – nejlepší recept
Italská minestrone
pro 4 porce:
- 100 g bílých fazolí
- kousek mrkve a celeru
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 brambory
- kousek tykve (nebo kedlubny)
- 150 g zelí
- 20 g másla
- 2 lžíce oleje
- 50 g rýže
- 1,25 l vývaru z kostí (nebo vody z kouskem masoxu)
- 2 lístky šalvěje
- petrželka
- pepř
- sůl
- strouhaný sýr
Jak na to:
Den předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a osmažíme. Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme rýži, pepř a sůl a uvaříme dopoloměkka. Po chvilce vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a tykev (kedlubny) i fazole s vývarem a vaříme dále. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme, nakrájíme na kousky, přidáme do polévky současně se zelím, nakrájeným na jemné nudličky a uvaříme doměkka. Do polévky vmícháme dvě lžíce strouhaného sýra a rozsekané bylinky, další sýr podáváme v misce.
/italska-minestrone/