Cibulová polévka z Cardaillacu – nejlepší recept
25. 4. 2008 Úvod » Cibulová polévka z Cardaillacu
- 1 a ½ cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 15 g másla
- ½ lžičky hladké mouky
- ¾ l vody
- polévkové koření
- mletý pepř
- 75 g ementálu
- sůl
- 1 a ½ rohlíku
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
(2 2