Cibulová polévka z Cardaillacu – nejlepší recept

25. 4. 2008   Úvod » Cibulová polévka z Cardaillacu

  • 1 a ½ cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 15 g másla
  • ½ lžičky hladké mouky
  • ¾ l vody
  • polévkové koření
  • mletý pepř
  • 75 g ementálu
  • sůl
  • 1 a ½ rohlíku

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.

(2 2