Cibulová polévka z Cardaillacu – nejlepší recept

Polévka cibulačka z Cardaillacu je tradiční jídlo z francouzského regionu Languedoc-Roussillon. Je to jedna z nejvíce oblíbených polévek v regionu a je vysoce ceněna pro svou jedinečnou chuť a jemnou konzistenci. Francouzská cibulová polévka z Cardaillacu je jedním ze základních jídel ve francouzské kuchyni a je jedním z nejstarších receptů v regionu.

Cardaillac je malá vesnice ve francouzském departmentu Lot. Vesnice je známá svou malebnou krajinou a tradiční architekturou. Cardaillac je půvabná vesnice, která skutečně vystihuje krásu a kouzlo regionu.

Cibule používaná do cibulové polévky Cardaillac je odrůda Cardaillac, což je jedinečná odrůda cibule pocházející z oblasti Provence ve Francii. Tento druh cibule je známý svou sladkou, mírně nakyslou chutí a velkou velikostí.

Polévka cibulačka z Cardaillacu je obecně servírována s kousky opečeného chleba nebo toastu pro doplnění chuti. Obvykle se servíruje také s čerstvou petrželkou nebo koprem. Polévka je oblíbená nejen ve Francii, ale i ve většině evropských zemí. V zimních měsících je horká polévka skvělým způsobem, jak se zahřát a zároveň se nasytit.

Cibulová polévka z Cardaillacu – ingredience

  • 1 a ½ cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 15 g másla
  • ½ lžičky hladké mouky
  • ¾ l vody
  • polévkové koření
  • mletý pepř
  • 75 g sýru ementál
  • sůl podle chuti
  • 1 a ½ rohlíku (nebo jiného pečiva na krutony)

Cibulová polévka z Cardaillacu – postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova.
  2. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření (vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí). Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit.
  3. Sýr najemno nastrouháme.
  4. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání.
  5. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.

Tato cibulová polévka je oblíbená po celém světě díky své jedinečné chuti. Je jedním ze základních jídel ve francouzské kuchyni a je známá jako jeden z nejlepších receptů v regionu. Její chuť závisí na tom, jaký druh cibule použijete, ale všechny druhy jsou velmi chutné.

Cibulová polévka Cardaillac je skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Je to také skvělý způsob, jak využít zbytky cibule, které máte po ruce. Polévku můžete podávat samotnou nebo k ní můžete přidat krutony či křupavý chléb, aby byla ještě vydatnějším jídlem.