Fazolová polévka – nejlepší recept

pro 4 porce:

  • 200 g bílých fazolí
  • 30 g sádla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 dl mléka
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • půlka žemle
  • lžíce sádla
  • česnek

Jak na to:

Přebrané a propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je v téže vodě uvaříme s přídavkem cibule a koření. Téměř měkké fazole zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a mouky, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a povaříme. Když jsou fazole a mrkev měkké, polévku okořeníme česnekem utřeným se solí a zjemníme mlékem. Podáváme se žemlovými kostičkami osmaženými na sádle.

(2 4,00