Kořeněné masové kuličky Čcha-Wan-Tsi – nejlepší recept

  • 175 g mletého masa
  • ½ cibule
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • mletá skořice
  • koriandr
  • ½ lžíce sójové omáčky
  • ½ lžíce smetany
  • ½ lžíce vody
  • ½ lžíce bambusových výhonků
  • ½ lžíce desertního vína, pálivá paprika
  • ¼ lžičky glutasolu
  • ½ lžíce škrobové moučky
  • sůl
  • rostlinný olej
  • mletý pepř

Jemně mleté maso důkladně promícháme s jemně nakrájenou cibulí, mletým zázvorem, koriandrem, skořicí, sójovou omáčkou, smetanou, vodou, drobně usekanou zeleninou (bambusové výhonky můžeme nahradit celerem, zelím, špenátem), vínem, pálivou paprikou, glutasolem, drcenými máčenými krevetkami (ty nemusí být) a škrobovou moučkou. Podle potřeby dosolíme.

Směs dobře prohněteme. Pak z ní tvarujeme drobné kuličky o průměru asi 2 cm, lehce je obalíme ve škrobové moučce a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova ze všech stran. Uložíme na mísu vyloženou listy hlávkového salátu a podáváme se sójovou omáčkou nebo se směsí pepře a soli, do které se kuličky při jídle namáčejí. Pokrm může být podáván jako předkrm nebo k vínu, a nebo doplněný rýží a salátem jako hlavní chod.