Zapečená brokolice – nejlepší recept
Zapečená brokolice skvěle poslouží jako příloha k masu. Ať už si člověk chce dopřát zdravou a lehkou přílohu, nebo hledá chutnou úpravu brokolice, tento recept je rychlý a pochutná si na něm celá rodina.
Brokolice by neměla chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Tato zelenina dokáže zasytit na delší dobu, obsahuje hodně železa, vitaminu C a je významným zdrojem hořčíku. Níže člověk najde recept na zapečenou brokolici.
Suroviny:
- 800 g brokolice
- sůl
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku
- 150 g strouhaného sýra
- 4 lžíce kečupu
- máslo na zapékání
Postup:
- Na růžičky rozebranou brokolici zalijeme osolenou vodou a po 20 minutách dobře opláchneme pod tekoucí vodou, aby se odplavily nečistoty. Potom ji uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- V zapékací míse zpěníme na oleji nebo na másle česnek, vložíme okapanou brokolici, posypeme ji strouhaným sýrem, přidáme vločky másla, zakapeme kečupem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
- Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.
TIP: Další oblíbený recept z trouby: francouzské brambory.