Zapečená brokolice – nejlepší recept

Zapečená brokolice skvěle poslouží jako příloha k masu. Ať už si člověk chce dopřát zdravou a lehkou přílohu, nebo hledá chutnou úpravu brokolice, tento recept je rychlý a pochutná si na něm celá rodina.

Brokolice by neměla chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Tato zelenina dokáže zasytit na delší dobu, obsahuje hodně železa, vitaminu C a je významným zdrojem hořčíku. Níže člověk najde recept na zapečenou brokolici.

Suroviny:

  • 800 g brokolice
  • sůl
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g strouhaného sýra
  • 4 lžíce kečupu
  • máslo na zapékání

Postup:

  1. Na růžičky rozebranou brokolici zalijeme osolenou vodou a po 20 minutách dobře opláchneme pod tekoucí vodou, aby se odplavily nečistoty. Potom ji uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. V zapékací míse zpěníme na oleji nebo na másle česnek, vložíme okapanou brokolici, posypeme ji strouhaným sýrem, přidáme vločky másla, zakapeme kečupem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
  3. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

TIP: Další oblíbený recept z trouby: francouzské brambory.