Malinové Brownies – nejlepší recept
Brownies jsou prostě typický americký dezert. Hodně cukru, hodně másla, hodně čokolády, no prostě hodně všeho. Je to příšerná kalorická bomba, ale naštěstí pro nás co se musí v těhlech ohledech hlídat, stačí pouze malinký kousek k uspokojení všech tužeb.
Ingredience (na 20 x 30 cm formu)
- 180 g másla
- 150 g čokolády 70%
- 100 g mléčné čokolády
- 3 vejce
- 270 g třtinového cukru
- 80 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 250 g čerstvých malin
Postup
- Máslo nakrájíme na kostky a dáme do kastrůlku. Čokoládu rozlámeme a přidáme k máslu. Zahříváme na nízkém plameni a občas mícháme, než se vše rozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček vyložíme pečícím papírem.
- Vejce s cukrem šleháme asi 5 minut do husté světlé pěny. Postupně přiléváme vychladlou čokoládovou směs. Vypneme šlehání a mícháme stěrkou.
- Do směsi prosejeme mouku s kakaem a osmičkovým pohybem opatrně mícháme směs, do té doby než se vše spojí. Oddělíme půlku malin a smícháme je se směsí. Směs rozlijeme do připraveného pekáčku a stěrkou urovnáme povrch.
- Posypeme zbylými malinami. Pečeme 25 až 30 minut. Dáváme pozor, abychom to nepřepekli, protože z vláčných řezů se vám velmi rychle může stát suchá buchta.
- Konzistence brownies by měla být uprostřed mazlavá a z krajů pevná.
Brownies se dají vyrábět z mnoha ingrediencí, nezřídka netradičních, jako jsou například řepové brownies.