Malinové Brownies – nejlepší recept
Jsem prostě hrozná. Sice jsem se vrátila z dovolený už před více jak týdnem, jenže tím horkem a tím, že mám konečně nějaké volno, se mi vůbec nechtělo se potit u trouby. Což je nejhorší, protože zrovna teď venku dozrávají ty nejlepší dobroty. Letos jsem třeba úplně prošvihla jahodovou sezónu. S jahodama jsem si letos akorát udělala jogurt, a pár jich snědla jen tak. Hrozně mě to mrzí, protože jsou jedny z mých nejoblíbenějších, ale přípravy na Apetit piknik a to, že jsem od konce června do půlky července nebyla doma, způsobily úplné zazdění letošních jahod. Nicméně jsem se rozhodla, že ostatní si utéct nenechám!
Jak vidíte, brownies s malinami jsou tenhle měsíc hrozně in, protože kdokoliv aspoň nahlídl do srpnového Apetitu, nemohl s nimi přehlédnout titulní stánku.
Sice titulní stránku nikdo nepřehlédl, ovšem s receptem to bylo horší. Nebo, horší. Prostě mi to přišlo na malej pekáček 20x30cm hrozně moc. Kostku másla obvykle používám do celého plechu, a ne na polovinu. Ale rozhodně nikdy nezkoušejte na brownies šetřit, nevyšlo by to moc dobře. Zvolila jsem teda jiný recept, do kterého jsem akorát přidala maliny. Mňam mňam, je to hrozně dobrý 😀
Brownies jsou prostě typický americký dezert. Hodně cukru, hodně másla, hodně čokolády, no prostě hodně všeho. Je to příšerná kalorická bomba, ale naštěstí pro nás co se musí v těhlech ohledech hlídat, stačí pouze malinký kousek k uspokojení všech tužeb. Upřímně, vůbec si nedokážu představit, že bych měla sníst víc jak čtvereček 3×3.
Malinové Brownies
(na 20x30cm formu)
180g másla
150g čokolády 70%
100g mléčné čokolády
3 vejce
270g třtinového cukru
80g hladké mouky
40g kakaa
250g čerstvých malin
Máslo nakrájíme na kostky a dáme do kastrůlku. Čokoládu rozlámeme a přidáme k máslu. Zahříváme na nízkém plameni a občas mícháme, než se vše rozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem.
Vejce s cukrem šleháme asi 5 minut do husté světlé pěny. Postupně přiléváme vychladlou čokoládovou směs. Vypneme šlehání a mícháme stěrkou. Do směsi prosejeme mouku s kakaem a osmičkovým pohybem opatrně mícháme směs, do té doby než se vše spojí. Oddělíme půlku malin a smícháme je se směsí. Směs rozlijeme do připraveného pekáčku a stěrkou urovnáme povrch. Posypeme zbylými malinami. Pečeme 25 až 30 minut. Dáváme pozor, abychom to nepřepekli, protože z vláčných řezů se vám velmi rychle může stát suchá buchta. Konzistence brownies by měla být uprostřed mazlavá a z krajů pevná.
Kombinace malin a čokolády je prostě geniální. Podle mě možná vůbec nejlepší. Určitě tenhle dezert zkuste, protože je fakt šíleně moc dobrý! 🙂