Raw borůvkový dort – nejlepší recept

Tím, že je to raw dort, je zároveň hodně sytý a hutný, takže vám stačí malý kousek. Jediný, co je na tom nejhorší, je to, že se ten základ prakticky nedá moc odlepit od dortové formy, takže to dno musíte určitě vyložit pečícím papírem. Jinak na to nepotřebujete žádné speciální ingredience, všechno je normálně dostupné v obchodech.

Pokud chcete mít raw dort vysoký, použijte formu tak 15 cm.

Ingredience

  • 1 hrnek datlí, vypeckovaných
  • 1 hrnek mandlí, nebo mandlové drtě z mandlového mléka
  • špetka soli
  • 240 g kešu, namočených do vody přes noc
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 lžic kokosového oleje
  • 120 ml kokosového mléka
  • 4 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 50 g borůvek (rozmražených nebo čerstvých)
  • 1 lžička Psyllia

Postup

  1. Datle zalijte vařící vodou a nechte 15 minut odstát. Do mixéru si přesuňte mandle a promixujte je na drobno. Přidejte slité datle a rozmixujte v pastu.
  2. Pastu natlačte do dortové formy vyložené pečícím papírem a odložte do mrazáku.
  3. Namočené kešu slijte a dejte do mixéru. Přidejte citronovou šťávu, kokosový olej, kokosové mléko, med a borůvky, a mixujte 5 minut, dokud nebude ze všeho hladký krém.
  4. Pokud máte Psyllium, namočte ho na 2 minuty do pěti lžic vody a počkejte, dokud se z něho nestane gel. Dvě lžičky pak přidejte do směsi a promixujte do hladka.
  5. Celý krém nalijte na základ a dejte do mrazáku aspoň na 4 hodiny.
  6. Přesuňte dvě hodiny před podáváním do lednice, a před servírováním ho nechte odpočívat venku tak deset minut.