Segedínská míchaná vejce – nejlepší recept

Kdo by neznal omeletu, míchaná vejce či na hniličku? Vejce patří mezi oblíbené snídaně nejen sportovců. Jak připravit segedínská míchaná vejce?

Vejce jsou zdrojem bílkovin, to moc dobře vědí sportovci, kteří si je rádi dopřávají jako vydatnou snídani. Navíc vajíčka dokážou zasytit na delší dobu, hodí se tak i do diety.

Suroviny:

  • 4–8 vajec
  • 50 g slaniny
  • lžičku mleté sladké papriky
  • zelenou papriku
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Na pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu. V misce rozmícháme vejce se solí a jemně nakrájenou paprikou. Směs nalijeme na pánev a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.
  2. Porce obkládáme na talíři rajčaty a na kroužky nakrájenou cibulí. Podáváme s chlebem, toasty nebo bílým pečivem. Jako teplý předkrm stačí jedno vejce na osobu, jako lehká večeře dvě.

Míchaná vajíčka jsou jednoduchým, rychlým a výtečným pokrmem, který můžete připravit kdykoliv jako snídani, svačinu nebo lehký oběd.

Jejich krémová konzistence a možnosti variací s bylinkami, sýrem, zeleninou nebo slaninou je dělají skvělou volbou pro každého milovníka vajec. Můžete si být jisti, že míchaná vajíčka vás vždycky potěší svou jednoduchostí a výbornou chutí.