Bramborový guláš – buřtguláš – nejlepší recept
Kdo by tohle jídlo neznal a alespoň čas od času neudělal. Levné, snadné a přitom velmi lahodné jídlo.
- 1 kg brambory
- 300 g točený salám (přidávám i jednu maďarskou klobásu)
- 2 PL mletá sladká paprika
- 2 PL sádla
- 2 ks cibule
- 1 PL hladká mouka
- 1 PL mletý kmín
- sůl, pepř
Postup:
- Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky.
- Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
- Na sádle zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme.
- Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
- Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.
- Hladkou mouku si rozkvedláme v cca 100 ml vody a vlijeme do buřtguláše, tím se nám zahustí, ještě necháme vše pozvolna vařit asi 3 minuty.
- Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme.
- Můžeme servírovat s chlebem nebo rohlíkem či pletýnkou.