Maminčiny domácí nudle do polévky – nejlepší recept
Suroviny:
- 130 g hrubé mouky
- 1 vajíčko
- 1 PL vody
- Špetka soli
Postup:
- Mouku prosijeme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce a promícháme.
- Přidáme lžíci vody a hněteme rukama.
- Těsto si rozdělíme na polovinu a každou velice tence rozválíme. Pořád podsypáváme moukou aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché.
- Těsto nakrájíme na cca 5 cm proužky a necháme asi 30-40 minut oschnout.
- Poté tyto 5 cm plátky na sebe naskládáme a krájíme ostrým nožem nudle, nebo pokud máte strojek na nudle, tak pak tyto platy vkládat do strojku.
- Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout.
- Polovinu si uvaříme buď v polévce nebo zvlášť v hrnci a polovinu můžeme nechat třeba na talíři a použít příště.