Maminčiny domácí nudle do polévky – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 130 g hrubé mouky
  • 1 vajíčko
  • 1 PL vody
  • Špetka soli

Postup:

  1. Mouku prosijeme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce a promícháme.
  2. Přidáme lžíci vody a hněteme rukama. 
  3. Těsto si rozdělíme na polovinu a každou velice tence rozválíme. Pořád podsypáváme moukou aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché.
  4. Těsto nakrájíme na cca 5 cm proužky a necháme asi 30-40 minut oschnout.
  5. Poté tyto 5 cm plátky na sebe naskládáme a krájíme ostrým nožem nudle, nebo pokud máte strojek na nudle, tak pak tyto platy vkládat do strojku.
  6. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout. 
  7. Polovinu si uvaříme buď v polévce nebo zvlášť v hrnci a polovinu můžeme nechat třeba na talíři a použít příště.