Špenátová omeleta – nejlepší recept
Na 4 omelety:
- 100g polohrubé mouky
- 1 dl mléka
- 1 vejce
- sůl
- 100 g zmrazeného špenátu
- půl cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 žloutek
- 1 lžíce mléka
- 20 g tuku na smažení
Náplň:
- 2 krémové sýry (žervé)
- 20 g strouhaného křenu
Jak na to:
Mouku, vejce, sůl dáme do misky a dobře promícháme. Těsto necháme odstát. Na části tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme částečně mražený špenát a česnek utřený se solí. Podusíme 5 minut, přidáme žloutek a lžíci mléka. Dobře pro mícháme, aby žloutek netvořil hrudky a krátce prohřejeme. Zchladlý špenát vmícháme do odstátého omeletového těsta. Do misky dáme krémový sýr, nastrouhaný křen a sůl. Vše dobře promícháme. Je-li křenový krém příliš hustý, přidáme mléko. Z připraveného omeletového těsta postupně usmažíme na pánvi potřené tukem 4 omelety. Upečené je potřeme křenovou náplní a přeložíme napůl.
Varianta: Na jaře můžeme místo křenu použít drobně nakrájenou pažitku.
(2 1,50