Špenátová omeleta – nejlepší recept

Na 4 omelety:

  • 100g polohrubé mouky
  • 1 dl mléka
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g zmrazeného špenátu
  • půl cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce mléka
  • 20 g tuku na smažení

Náplň:

  • 2 krémové sýry (žervé)
  • 20 g strouhaného křenu

Jak na to:

Mouku, vejce, sůl dáme do misky a dobře promícháme. Těsto necháme odstát. Na části tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme částečně mražený špenát a česnek utřený se solí. Podusíme 5 minut, přidáme žloutek a lžíci mléka. Dobře pro mícháme, aby žloutek netvořil hrudky a krátce prohřejeme. Zchladlý špenát vmícháme do odstátého omeletového těsta. Do misky dáme krémový sýr, nastrouhaný křen a sůl. Vše dobře promícháme. Je-li křenový krém příliš hustý, přidáme mléko. Z připraveného omeletového těsta postupně usmažíme na pánvi potřené tukem 4 omelety. Upečené je potřeme křenovou náplní a přeložíme napůl.

Varianta: Na jaře můžeme místo křenu použít drobně nakrájenou pažitku.

(2 1,50