Zážitkům vstříc v kotníkových botách

Venku se pomalu ochlazuje a vy při pohledu do svého botníku přemýšlíte, jaké boty vybrat. Tenisky jste měla včera, kozačky ještě chcete nechat odpočívat, než nastane čas je vytáhnout, v mokasínách či balerínách vám bude zima. Co si budeme, je to dilema! Ještě že máte schované eso v rukávu, tedy v botníku. A tím esem jsou kotníkové boty. Je to ideální volba do chladnějšího počasí a se správně zvolenou výškou obuvi a outfitem bude navíc vypadat na noze velmi vkusně.

Kotníkové boty jsou obuví, která končí těsně pod kotníky nebo výše. Obvykle si můžeme vybrat z různých výšek kotníkové obuvi. Je totiž důležité vybrat správnou výšku bot. Některé rozměry totiž mohou naší postavě opticky spíše uškodit a zbytečně zkracovat postavu a kotníkům navíc přidávat na objemu. Je proto vhodné zvolit obuv tak, aby na noze nebyla rušivým elementem. Ty menší z nás by měly vybírat dámské kotníkové boty spíše vyšší, nad kotníky. Postavu tak nebudou opticky zkracovat a celý outfit bude v souladu. Opticky postavu prodlouží i šněrovací kotníkové boty, jsou tedy pro ty menší z nás také vítanou volbou.

Alchymie barevného čarování

Pokud už máme vychytanou správnou výšku našich kotníčkových bot, zbývá nám sladit botky i barevně. Začneme trochu netypicky. Podíváme se na modré kotníkové boty. Tato neotřelá barva obuvi je velmi originální a rozhodně s ní uděláte dojem. Zkuste modré kotníkové boty a svetr se vzory laděný do stejného odstínu a pohled na vás potěší nejedno oko!

Kotníkové boty hnědé barvy zase sladíte s přírodními barvami jako skořicová, karamelová, olivově zelená, červenohnědá, šedá a béžová. Šaty či sukně v těchto odstínech budou s hnědými botami vypadat velmi harmonicky. Pro ještě elegantnější dojem nazujte kotníkové boty na podpatku a špatně nebudou vypadat ani kotníkové boty na klínku.

Černá a bílá jako základní substance každého outfitu

Klasikou, která by měla být základem ve vašem botníku, jsou černé kotníkové boty. Pokud máte ráda výraznější rockový styl, nebojte se vzít si ke svému outfitu s křivákem stejně laděné kožené kotníkové boty se šněrováním a ozdobnými přezkami. S touto kombinací jistě zazáříte na nejednom koncertu či festivalu! Příznivkyně elegantnějšího stylu si zase mohou vzít jemnější varianty třeba do práce nebo na procházku do města.

Opakem černých jsou bílé kotníkové boty. Bílé boty zjemní váš outfit a celek bude působit čistým dojmem. K bílými kotníkovým botám si můžete obléct bílé koktejlové šaty a starorůžové sako a můžete vyrazit třeba na rande. Jedinou nevýhodou bílé kotníkové obuvi je její údržba. Je potřeba věnovat zvýšenou pozornost jejímu čištění, aby vydržela dlouho krásně bílá. Pokud nazujete zimní kotníkové boty v bílé barvě a vydáte se s nimi do sněhové pokrývky, nebudou následky vaší procházky na obuvi zas tak viditelné.

Pro inspiraci zabrouzdejte na Rieker-eshop.cz kde vás jistě potěší velmi bohatá nabídka kvalitní obuvi na všechna roční období. Proměňte sen ve skutečnost a vyberte si své vysněné nejen kotníkové boty!