Pepřová omáčka – nejlepší recept
Omáčka skvělá ke steakům, řízkům, kuřecímu i hovězímu masu
Suroviny:
- 30 g másla
- 1 najemno nasekaná cibule
- 1 stroužek česneku
- 20 g čerstvého zeleného pepře
- 20 g černého pepře
- 125 ml hovězího vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
Postup:
- 30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni.
- Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka.
- Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 20 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře a černý pepř.
- Minutu míchejte. Vlijte 125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, zamíchejte.
- Přiveďte k varu.
- Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.
Pozn.: pokud nebudete dělat steaky apod, pak je také možno osolené a opepřené maso dát na cibulku, nechat opéci z obou stran, jemně zaprášit hladkou moukou a pak nechat dělat spolu s omáčkou. 1/3 hodiny a maso je krásně měkké.