Manželské postele – jak vybrat

Vybrat společnou postel do ložnice někdy může vyvolat partnerské spory. Jak vybrat postel podle představ vás obou? Jaký styl zvolit a jak kvalitní postel poznat vám poradíme v následujících odstavcích.

K posteli nezapomeňte také vybrat i noční stolek šedý. A pokud jste milovníci líčidel, nezapomeňte si pořídit kosmetický stolek s osvětlením! Když se bude blížit zimní období, dopřejte si zimní povlečení!

Vsaďte na praktičnost

Manželská postel může být jak praktická, tak estetická záležitost. Nejprve se při výběru zabývejte tím prvním. Položte si společně otázku, jak velkou postel chcete. Velikost se odvíjí nejen od ložnice, ale i od osobních preferencí. V návaznosti na to se zeptejte: “Chceme úložný prostor?” 

Postelí s úložným prostorem je několik druhů. Buď mohou mít zásuvky nebo se úložný prostor může schovávat pod vyklápěcí ložnou plochou. To může být problémem například u postelí, které se nacházejí v podkroví. Zásuvky je zase potřeba mít kam vysunout. U lepších prodejců vám u konkrétní postele dají na výběr, který úložný prostor chcete a upraví ho na míru.

Souvisí design postele s praktičností?

Jednoznačně ano. Zde je nasnadě otázka, zda v posteli hodláte jen spát nebo ji budete používat i při sledování televize nebo čtení knížky. Pro pohodlnou změnu polohy při těchto volnočasových aktivitách ze sedu do lehu a naopak je dobré mít vysoké a kvalitní čelo postele. 

U dřevěných postelí bývá čelo nižší a člověk si mnohdy pro komfort musí dát za záda polštář. Pokud ale spíte na zdravotním polštáři, který nemá klasický rozměr 70×90 cm, nemusí ani polštář mezi zády a čelem pomoct. Proto je pro tyto případy skvělé vybrat čalouněnou postel.

Čalouněné postele mívají vysoké a dostatečně pohodlné čelo pro to, abyste se o ně mohli opřít. Jedinou jejich nevýhodou je, že vyžadují více péče. O tom, jak udržovat tento druh čela čistý, se poraďte s vaším prodejcem.

Jak poznat kvalitní postel?

Kvalitní postel poznáte tak, že je vyrobená z kvalitních materiálů. Nebojte se proto při výběru ptát, jaké materiály byly použité při její výrobě. U dřevěných postelí se zaměřte na to, zda je celomasivní. U čalouněných se zaměřte na kvalitu látky a na to, zda li je v čele paměťová nebo studená pěna.

Další tipy, jak vybrat kvalitní postel včetně široké nabídky, najdete na webu prospanek.cz.

Zdroj obrázku: Pexels