Apple zavírá čínské kanceláře i Apple Story. Koronavirus má dle Kua snížit prodeje iPhonů o 10 %

Virus, který se začal šířit v Číně, nezpůsoboval jen zdravotní obtíže. Ve strachu z nákazy vznikaly všemožné uzavírky, letiště byla ve speciálním režimu a svou činnost kvůli koronaviru omezila spousta firem. Jednou z nich je i Apple, který zavřel všechny své Apple Story i kanceláře v Číně.

Pandemie koronaviru změnila fungování světa v mnoha ohledech a společnost Apple není výjimkou. Jako největší společnost na světě musel Apple najít způsoby, jak se přizpůsobit a reagovat na bezprecedentní výzvy, které globální zdravotní krize přinesla.

Společnost podnikla řadu kroků na ochranu svých zaměstnanců, zákazníků a komunit. Apple uzavřel všechny své maloobchodní prodejny mimo Čínu a spustil možnost vyzvednutí v online obchodě a doručení, aby zajistil, že zákazníci budou mít stále přístup k produktům, které potřebují.

Apple také zavedl přísné bezpečnostní protokoly ve svých prodejnách, včetně teplotních kontrol, obličejových masek a opatření pro sociální odstup.

Apple a koronavirus

Dle analytika měl virus významný negativní dopad na prodeje zařízení firmy.

Apple již dříve omezil obchodní cesty od Číny, ale jak společnost potvrdila agentuře Bloomberg, docházelo i k dalším opatřením.

Společnost Apple se také musela přizpůsobit potřebám svých zákazníků během pandemie. Společnost vydala nové funkce a služby, jako jsou virtuální fitness lekce a nástroje pro vzdálené učení, které mají lidem pomoci využívat jejich produkty Apple během krize.

Společnost Apple také vydala novou aplikaci pro screening COVID-19, která pomáhá uživatelům pochopit riziko nákazy a v případě vysokého rizika jim poskytuje zdroje a poradenství.

Apple se také ujala vedoucí úlohy v boji proti viru. Apple daroval zdravotnickým pracovníkům miliony masek a dalších ochranných pomůcek a spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací a Centrem pro kontrolu nemocí, aby pomohl šířit povědomí o epidemii.