Úklid ikonického Central Parku. Apple láká prvním trailerem na nový animovaný komediální seriál

Na Apple TV+ zamířil další seriál. Tentokrát však netočil ve skutečném světě s opravdovými herci. Vsadil na animované pojetí a minimálně se pokusil následovat úspěšná seriálová díla jako Griffinovi, Simpsonovi nebo South Park. Animované želízko v ohni jablečné streamovací služby dostalo název Central Park.

Jak je z pojmenování patrné, děj nového seriálu se odehrává v ikonickém parku Central Park na newyorském Manhattanu. Konkrétně pojednává o rodině údržbářů, kteří se o blahobyt parku dennodenně starají. A protože jde o fiktivní animovanou jízdu, nakonec hlavní protagonisté bojují o to, aby zachránili celý svět.

Velký důraz je kladen i na hudební stránkuCentral Park se totiž profiluje jako „animovaná muzikálová komedie“.

Za zmínku stojí i dabing, který má svým způsobem také návaznost na Apple. V hlavní roli stojí americký herec Josh Gad, který si zahrál Steva Wozniaka ve filmu jOBS s Ashtonem Kutcherem. Dále se objevují jména Leslie Odom Jr., Tituss Burgess, Kristen Bell, Stanley Tucci, Daveed Diggs nebo Kathryn Hahn.

Central Park měl premiéru v květnu 2020, kdy Apple na Apple TV+ vydal první tři epizody premiérové série, aby každý týden dohazoval jednu novou až po finálních třináct. Stejný počet dalších dílů má i druhá řada seriálu, která bude následovat.

Recenze seriálu Central Park

Central Park získal uznání kritiků. Na serveru Rotten Tomatoes měla první sezóna 94% hodnocení na základě 47 recenzí s průměrným hodnocením 7,45/10. Shoda kritiků na této webové stránce zní: „S vřelostí, vtipem a dokonalým hereckým ansámblem je Central Park radostně zábavným hudebním milostným dopisem Velkému jablku.“

Na serveru Metacritic má vážený průměr 81 bodů ze 100 na základě 13 recenzí, což znamená „všeobecné uznání“.

Na serveru Rotten Tomatoes má druhá série na základě 16 recenzí hodnocení 100 % s průměrným hodnocením 7,60/10. Kritický konsenzus na této webové stránce uvádí: „S více hvězdnými písněmi a něžným zaměřením na rodinu je Central Park v této repríze ještě rozkošnější.“

Na serveru Metacritic má druhá série vážený průměr hodnocení 82 bodů ze 100 na základě 4 recenzí, což znamená „všeobecné uznání“.