Hovězí vývar se šunkou – nejlepší recept

21. 3. 2008

pro 4 porce:

  • 200 g předního hovězího masa
  • 1,5 l vody
  • 200 g kostí
  • kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
  • 2 celé pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • petrželka
  • sůl
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 60 g šunky
  • 60 g polévkových nudlí (masox)

Jak na to:

Dobře omyté kosti a maso zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přivedeme do varu a vaříme velmi mírným varem asi dvě hodiny. Ke konci varu přidáme koření, cibuli a zeleninu. Odděleně uvaříme v osolené vodě nudle, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Vývar přecedíme přes hustý cedník, přidáme na kostičky nakrájené maso a šunku, nudle, okapaný hrášek, popřípadě kousek masoxu, přihřejeme, posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme.