Hovězí vývar se šunkou – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 200 g předního hovězího masa
- 1,5 l vody
- 200 g kostí
- kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule
- 2 celé pepře
- 2 zrnka nového koření
- petrželka
- sůl
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 60 g šunky
- 60 g polévkových nudlí (masox)
Jak na to:
Dobře omyté kosti a maso zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přivedeme do varu a vaříme velmi mírným varem asi dvě hodiny. Ke konci varu přidáme koření, cibuli a zeleninu. Odděleně uvaříme v osolené vodě nudle, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Vývar přecedíme přes hustý cedník, přidáme na kostičky nakrájené maso a šunku, nudle, okapaný hrášek, popřípadě kousek masoxu, přihřejeme, posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme.