Kakaová buchta – nejlepší recept

  • Rozpustit Heru (máslo)
  • Přidat 1 sklenici vlažné vody
  • 2 sklenice krystal. cukru
  • 4 lžíce kakaa

Směs dobře rozmícháme, potom odlijeme 1 hrnek směsi, a dáme bokem. 

Do zbytku přidáme:

  • 2 sklenice pol. mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 celá vejce

Řádně promícháme a vylejeme na vymaštěný a vymoučený plech. Pečeme cca 20 minut zvolna (podle druhu trouby). Po vyjmutí z trouby hned polijeme upečenou buchtu zbylou směsi z hrnku, rozetřeme a nakonec posypeme kokosem. Tato buchta je velmi vláčná a hlavně vydrží skvělá i 3 den, ovšem u nás nevydržela ani jeden den.